Ksiądz penitent i spowiednik / Zdzisław J. Kijas. - Kijas, Zdzisław Józef (1960- ).
Ksiądz grzesznikiem. Grzesznik bliski Bogu. Społeczne znaczenie postawy kapłana-penitenta. Kapłan szafarzem sakramentu pojednania. - Postawa szafarza. - Kwalifikacje szafarza. - Przygotowanie duchowe i intelektualne. - Dyspozycyjność szafarza pojednania.