Ex Libris Edwarda Chwalewika M. S. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1930)
Przedstawia Chrystusa Frasobliwego, na drugim planie Kolumna Zygmunta i płonący Zamek Królewski w Warszawie, napis u góry: Ex Libris, u dołu Edwarda Chwalewika. Sygn. aut. w obrębie kompoz.