[Początek wakacji] / fotografia J. A. Folwarczny. - Folwarczny, Jan Antoni (1949-1991) (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Przedstawia dzieci wybiegające ze szkoły podstawowej nr 67 w Gdańsku na ul. Żabi Kruk, 1979 r.