Aleksandra Jackowskiego Ex Libris / Jerzy Jarnuszkiewicz. - Jarnuszkiewicz, Jerzy (1919-2005) (1946)
Ikar spadający do morza, na skrzydłach napis: Ex Libris, nad nim kula słoneczna z napisem wokoło: Aleksandra Jackowskiego.