[Afisz. Incipit] Komitet Wykonawczy Roku Jubileuszowego ... organizują w związku z obchodem 500-lecia powrotu Gdańska do Polski ... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o cyklu odczytów. Wśród prelegentów m.in. M. Pelczar, F. Mamuszka.