Bezpieczeństwo obiektów inżynierskich a działalność człowieka / Tadeusz Chrzan. - Chrzan, Tadeusz (1940- ).
Analiza czynników mających wpływ na bezpieczeństwo techniczne, analiza i określenie bezpieczeństwa technicznego z uwzględnieniem działania człowieka i środowiska, wyniki przeprowadzonej analizy zagrożeń.