Johannes Jacobus Salomon Secretarius Civ. Gedan. Natus Gedani. d. 14. Jan. 1733. ([Gdańsk], 1760)
Przedstawia portret w popiersiu Johanna Jacoba Salomona.
Pod portretem w polu kompozycji tytuł - podpis: Johannes Jacobus Salomon Secretarius Civ. Gedan. Natus Gedani. d. 14. Jan. 1733. J.C.G. Tritzsch del. et sculp.
Czas i miejsce powstania na podstawie tematu i techniki.
Keywords: Grafika -- Polska -- 18 w; Portrety -- Polska -- 18 w