Gdańsk : Nad kanałem / fotografia Dr T. Przypkowski. - Przypkowski, Tadeusz (1905-1977) (Polskie Towarzystwo Krajoznawcze, 1945)
Przedstawia Dom Opatów Pelplińskich, widok znad kanału Raduni, około 1947 roku.