Biblia romantycznie odczytywana / Grzegorz Kubski. - Kubski, Grzegorz (1956- ). (Studia i Materiały - Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Wydział Teologiczny, 2005)
Zbiór artykułów pisanych w latach 1997-2003.