Biblia romantycznie odczytywana - Kubski, Grzegorz (1956- ).; Uniwersytet im. Adama Mickiewicza (Poznań). Wydział Teologiczny. Redakcja Wydawnictw (Poznań : Uniwersytet im. Adama Mickiewicza. Wydział Teologiczny. Redakcja Wydawnictw, 2005)
Zbiór artykułów pisanych w latach 1997-2003.
Nota bibliogr. s. 123.
Tyt. i spis treści także ang.
Keywords: Biblia -- w literaturze; Biblia; 1801-1900; Literatura polska; Tematy i motywy; Literatura polska -- 19 w. -- tematy, motywy; Romantyzm (prąd literacki) -- Polska