[Russische Gefangene auf dem Hof der Trainkaserne Langfuhr] ([S.l. : s.n., 1914)
Przedstawia wprowadzenie przez wojska pruskie kolumny jeńców rosyjskich do koszar we Wrzeszczu, na pierwszym planie żołnierz z rowerem.
Format odb. : 12 x 17 cm. Tyt. wg opisu na rewersie, data wg przedstawienia.
Zdjęcie wykonane kilka sekund jedno po drugim.
Keywords: Jeńcy wojenni rosyjscy -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- fotografie; Wojna światowa (1914-1918) -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Wrzeszcz (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 1900-1945 -- fotografie