[Afisz. Incipit] W ramach Miesiąca Pogłębienia Przyjaźni Polsko-Radzieckiej Koncert Serenad i Pieśni ... - Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk). (Gdynia : [wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o koncercie 16.09.1955 w auli Politechniki Gdańskiej. Kazimierz Wiłkomirski dyrygent, Zofia Czepielówna sopran, Eugeniusz Banaszczyk baryton, Jerzy Michalak akompaniament.
Keywords: Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Życie muzyczne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.