Ex[lib]ris Albert Collart O-B. - Beier, Ottohans (1892-1979) (1959)
Przedstawia deskę z napisem "ex[lib]ris Albert Collart", na niej położona jest książka grzbietem do góry. Na grzbiecie książki oparta deska, po której skacze dwójka dzieci, jedno przebrane za motyla, a drugie za żuka. Sygn. aut. w obrębie kompoz.