Ex[lib]ris Albert Collart - Beier, Ottohans (1892-1979).; Collart, Albert (1899-1993). ([S. l., 1959)
Przedstawia deskę z napisem "ex[lib]ris Albert Collart", na niej położona jest książka grzbietem do góry. Na grzbiecie książki oparta deska, po której skacze dwójka dzieci, jedno przebrane za motyla, a drugie za żuka. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. i data wyd.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 20 w