Wnętrze kościoła św. Katarzyny wschodnia apsyda z resztkami ołtarza / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1946)
Przedstawia zniszczone wnętrze kościoła św. Katarzyny w Gdańsku, wschodnią apsydę z resztkami ołtarza.