Martinus Opitius - Paravicini, Johann Baptista (1634-ok. 1676) ([Polska], 1660)
Przedstawia portret w popiersiu Martin Opitz (1597-1639) w obramieniu ornamentalnym.
U góry w polu kompozycji na banderoli tytuł: Martinus Opitius.
U dołu w polu kompozycji, poniżej portretu, w ornamentalnym kartuszu dedykacja: Talis Lector, erat facie Phoebeia Siren Germani Princeps carminis Opitius. C. Barthius.
W polu kompozycji u dołu po prawej sygnatura autora: J.B. Paravicinus fecit.
Miejsce i data powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika portretowa -- 17 w