Wierzymy bardziej, niż myślimy, że wierzymy. (1) / ze Slavojem Žižkiem rozmawiają Leszek Koczanowicz i Piotr Dehnel. - Žižek, Slavoj (1949- ).
Część 2 rozmowy opublikowano pt. Nie wierzę w zderzenie cywilizacji, Odra. 2002, nr 9, s. 10-12.