Humanistyczna mapa Europy Jana Kochanowskiego : Pieśń 24 Ksiąg wtórych / Jakub Niedźwiedź. - Niedźwiedź, Jakub
Zakres i treść: humanista i mapa, Kochanowski imituje wiersz Horacego, Kochanowski imituje mapę Horacego, antymapowanie Kochanowskiego, dwie różne metakartografie, czyli imitacja niemożliwa, europocentryzm Kochanowskiego, czyli jeszcze raz antymapowanie.