Humanistyczna mapa Europy Jana Kochanowskiego : Pieśń 24 Ksiąg wtórych - Niedźwiedź, Jakub (2016)
Zakres i treść: humanista i mapa, Kochanowski imituje wiersz Horacego, Kochanowski imituje mapę Horacego, antymapowanie Kochanowskiego, dwie różne metakartografie, czyli imitacja niemożliwa, europocentryzm Kochanowskiego, czyli jeszcze raz antymapowanie.
Tyt. nagł.
Inny tyt.: The humanist map of Europe by Jan Kochanowski : Ode 24 from the Second book of odes.
Streszcz. ang.