Carolus Fridericus Trier, ICtus. Reg. Mai. Pol. et Elect. Sax. Consil. aul, Supr. Cr. Prouinc. Ass. et. Sen. | Consul Lipsiensis, Aedisque Thom. Antistes. | Nat. Dresdae, d. 12. Iun, 1690. Den. Lipssiae, d. 1 Febr. 1763. - Bernigeroth, Johann Martin (1713-1767) (1763)
Przedstawia Carla Friedricha Triera, portret w ramie obrazowej, w półpostaci 3/4 w prawo, głowa na wprost. Portret na tle ściany pokrytej wzorem tapetowy, obramowany w połowie z lewej strony bujną kotarą.