[Wnętrze kościoła NMP w Gdańsku] - Kilarski, Maciej (1922-2003). (Gdańsk, 1946)
Przedstawia wnętrze kościoła Mariackiego w Gdańsku - fragment pilarów w prezbiterium.
Tytuł na podstawie treści kompozycji nadany przez katalogującego.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce