Twierdza Wisłoujście : przemówienie prezydenta Gdańska Jamroża z okazji udostępnienia społeczeństwu Twierdzy Wisłoujście / Fotografia Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1992)
Przedstawia uroczystośc przekazania Twierdzy Wisłoujście miastu, na zdjeciu m. in. Prezydent Gdańska Franciszek Jamroż oraz ksiądz Stanisław Bogdanowicz, 1992 r.