Z serca na serce : [strofy lednickie / red. Stanisława Łowińska]. (Wielkopolskie Towarzystwo Kulturalne : Bonami, 2005)
Książka zawiera wyróżnione prace z VIII (29 maja 2004 r.) i IX (28 maja 2005 r.) edycji konkursu poetyckiego dla młodzieży Lednicka Wiosna Poetycka - "O Koronę Wierzbową".