Weickhmann - Schamberg, A. (..-18..).; Rahnke, August (17..-18..).; Kiehlmann, Carl, Heinrich (1801-?).; Gerhard'sche Offizin (Gdańsk). (Gdańsk : F. S. Gerhard, 1857)
Przedstawia portret w popiersiu Joachima Heinricha Weickhmanna.
Pod kompozycją, po lewej: "N[ach] d[em] Leb[en] gez[eichnet] C. Kiehlmann"; centralnie: "Druck d. Lith. Inst. v. A. Rahnke in Elbing"; po prawej: "A. Schamberg lith."; poniżej kompozycji centralnie: "Danzig bei F. S. Gerhard" oraz tyt.: "v. Weickhmann / Geheimer Regierungs-Rath / u. Ober-Bürgermeister, Ritter pp.".
Dat. na podst. biografii portretowanego.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014