15 Intern. Exlibris. Kongress. Bled. Jugoslavija. 1974 : Ex Libris Klaus Rödel Amor Librorum Nos Unit - Drużycki, Jerzy (1930-1995).; Rödel, Klaus (1940- ). ([Miejsce nieznane], 1974)
Na tle planiglobu ręka trzymająca otwartą książkę, na jednej stronie napis: Ex Libris Klaus Rödel, na drugiej: Amor Librorum Nos Unit. Wokoło globusa napis: 15 Intern. Exlibris. Kongress. Bled. Jugoslavija. 1974. Wyżej w tle prostokąt, a na nim gwiazdki. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.