Liber Hedvigis Siniarska-Czaplicka. - Gołębniak, Antoni (1917-1988).; Siniarska-Czaplicka, Jadwiga (1913-1986). ([Polska] : [Wydawca nieznany], 1978)
Przedstawia dworek polski na tle drzew, u dołu napis: Liber Hedvigis Siniarska-Czaplicka.
Tytuł według napisu na ekslibrisie.
Nazwisko artysty umieszczone pod wizerunkiem, sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Data wydania umieszczona pod wizerunkiem.
Pod wizerunkiem umieszczono nazwę techniki graficznej i numer odbitki.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Grafiki; Polska; Drzeworyt