P. F. 1976 Teresa i Jerzy Butwiłło / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1976)
Na pierwszym planie siiedzący na stole przykrytym pofałdowaną tkaniną pies, obok kielich z gałązkami. Nad nim w głębi gwieździste niebo nad górami. U góry na szarfie napis: P. F. 1976, u dołu: Teresa i Jerzy Butwiłło. Sygnatura artysty: monogram RS w kole w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.