Ex - Libris Dr. Med. Herman Smet Semper Humanior / Acket. - Acket, Désiré (1905-1987) (s.n., 1959)
Przedstawia dłoń rozcinającą skalpelem drugą dłoń, widoczne są mięśnie i ścięgna. U góry napis: Ex - Libris Dr. Med. Herman Smet. Wzdłuż dłoni dewiza: Semper Humanior. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.