Očerednye voprosy v Carstvě Pol'skom : etûdy i izslědovanìâ. T. 1 / pod red. V. Spasoviča i E. Pil'ca. (Tip. M. M. Stasûleviča, 1902)
Krytyczna rec. ugodowej książki Spasowicza i Piltza w j. ros. z 1902 r. Oczerednye woprosy w Carstwie Polskom = Kwestye na porządku dziennym w Królestwie Polskiem [w:] Rosyanie o postulatach ugodowych p. Spasowicza // Przedświt. - Lwów. - R.3, nr 75 (1903).