Očerednye voprosy v Carstvě Pol'skom : etûdy i izslědovanìâ. T. 1 - Spasowicz, Włodzimierz (1829-1906).; Piltz, Erazm (1851-1929). (S.-Peterburg : Tip. M. M. Stasûleviča, 1902)
Krytyczna rec. ugodowej książki Spasowicza i Piltza w j. ros. z 1902 r. Oczerednye woprosy w Carstwie Polskom = Kwestye na porządku dziennym w Królestwie Polskiem [w:] Rosyanie o postulatach ugodowych p. Spasowicza // Przedświt. - Lwów. - R.3, nr 75 (1903).
Dostępne również w formie elektronicznej.
Keywords: Polska -- 19 w. -- opinia publiczna rosyjska; Polska -- 19 w