Danzig Langebrücke mit Krahntor / Gebrüder Freymann. (Orginal-Aufnahme u. Verlag Gebr. Freymann, G. m.b.H., 1911)
Przedstawia Długie Pobrzeże oraz Żuraw w Gdańsku, ujęcie od strony Ołowianki, po lewej widoczny fragment Wyspy Spichrzów, ok. 1915 roku.