Sylwetka duchowa św. Józefa z Nazaretu - Chmielewski, Marek (1959- ). (2003)
1. Józef - człowiek sprawiedliwy. - "sprawiedliwy" w Biblii. - wiara Józefa z Nazaretu. - "posłuszeństwo wiary" u Opiekuna Jezusa. - służba. - przestrzeganie Prawa. 2. Świętość Opiekuna Jezusa.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Profilo spirituale di San Giuseppe da Nazareth.
Streszczenie w języku włoskim.
Keywords: Józef -- (święty); Teologia katolicka; Duchowość; Artykuł z pracy zbiorowej