Rozumieć cierpienie : oskarżyciel i oskarżony w odpowiedzi Boga na wyzwanie Hioba / Dorota Muszytowska. - Muszytowska, Dorota
Zakres i treść: Księga Hioba jako rozprawa sądowa (lawsuit) oraz miejsce mów Jahwe w strukturze narracji księgi, retoryka perswazyjna mów Jahwe (38,1 - 42,6).