"Błogosławieni, którzy wprowadzają pokój" (Mt 5, 9) / Jerzy Misiurek. - Misiurek, Jerzy Jan (1936-2021)
1. Starotestamentalna idea pokoju. 2. Nowotestamentalna koncepcja pokoju. 3. Chrystusowe błogosławieństwo dla wprowadzających pokój. 4. Urzeczywistnianie pokoju w kontekście Chrystusowego przesłania.