Stanisław Ignacy Witkiewicz - Jan Maciej Karol Wścieklica / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1966)
Program teatralny premiery 25.03.1966 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria: Zbigniew Bogdański, scenografia: Marian Kołodziej, muzyka: Zygmunt Konieczny.