Ex Bibliotheca Politechniki Częstochowskiej - Barylski, Wojciech (1929-1999). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1956)
Pośrodku czarnego prostokątnego pola cyrkiel ozdobiony półwieńcem. Na ramach prostokąta napis.
Pod rysunkiem podpis artysty i data ołówkiem.
Dostępne również w postaci elektronicznej.
Keywords: Politechnika Częstochowska. -- Biblioteka Główna -- ekslibris; Ekslibrisy bibliotek; Ekslibris polski -- 1945-1970.