Rola kultury fizycznej na Górnym Śląsku i w Zagłębiu : tradycja i współczesność - Ponczek, Mirosław (1947-2014). (2011)
Zakres i treść: o zorganizowanej kulturze fizycznej na Górnym Śląsku w XIX i XX wieku (do 1926 roku), kultura fizyczna na Górnym Śląsku w okresie międzywojennym oraz w latach po II wojnie światowej, o rozwoju kultury fizyczej na Górnym Śląsku (1945-1989).
Tyt. nagł.