[Afisz. Incipit:] Atrakcyjne występy Artystów Warszawskich p. tyt. Melodyjne spotkanie ... (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o przedstawieniu 5-7 września 1953 r. z okazji Miesiąca Odbudowy Warszawy w hali sportowej we Wrzeszczu, na Kortach Tenisowych ZG "Ogniwo" w Sopocie oraz w Teatrze Dramatycznym w Gdyni. Organizator: Miejski Komitet Odbudowy Warszawy w Gdańsku.
U góry afisza uwaga: Nowa Warszawa Sercem i Mózgiem Ludowej Ojczyzny.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); 1901-2000; 1945-1989; Odbudowa (urbanistyka); Gdańsk (woj. pomorskie); Warszawa (woj. mazowieckie); Afisz teatralny