Chronica / [redakcja Jan Daniel Szczurek ; translated by Teresa Bałuk-Ulewiczowa]. - Bałuk-Ulewiczowa, Teresa (1951- ).; Wojtasiewicz, Wojciech; Matuszyński, Joseph R.; Kantor, Maria (1959- ).; Grzebień, Bożena; Piłat, Bożena; Mazurczak, Filip (1988- ).
Informacje zawarte w dziale "Chronica" zostały zaczerpnięte z kolejnych numerów "Biuletynu Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie", od 2001 z czasopisma akademickiego "Vita Academica : biuletyn informacyjny Uniwersytetu Papieskiego Jana Pawła II", niektóre informacje pochodzą z innych źródeł.