Chronica - Szczurek, Jan Daniel (1955- ).; Bałuk-Ulewiczowa, Teresa (1951- ).; Wojtasiewicz, Wojciech; Matuszyński, Joseph R.; Kantor, Maria (1959- ).; Grzebień, Bożena; Piłat, Bożena; Mazurczak, Filip (1988- ). (1994)
Informacje zawarte w dziale "Chronica" zostały zaczerpnięte z kolejnych numerów "Biuletynu Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie", od 2001 z czasopisma akademickiego "Vita Academica : biuletyn informacyjny Uniwersytetu Papieskiego Jana Pawła II", niektóre informacje pochodzą z innych źródeł.
Tłumaczenie w 1995: Wojciech Wojtasiewicz, w latach 1996-1998: Joseph Matuszyński, w 1999: Maria Kantor, 200-2008: Bożena Grzebień, 2009-2012: Bożena Piłat, od 2013: Filip Mazurczak.
Tekst tłumaczony z jęz. pol. na ang.
Keywords: Uniwersytet Papieski Jana Pawła II (Kraków).; Uniwersytety i uczelnie katolickie -- Polska -- Kraków -- 1990- -- życie intelektualne