[Dewastacja kościoła w Berezweczu] / JHoppen. - Hoppen, Jerzy (1891-1969) (1937)
Przedstawia wnętrze kościoła Świętych Apostołów Piotra i Pawła w Berezweczu, w którym grupa ludzi rozbiera i wynosi poszczególne jego elementy.