Ex libris Piotra Obsta / W. W. - Waśkowski, Wacław (1902-1975) ([wydawca nieznany], 1942)
Otwarta księga, na zakładkach napis: ex libris, niżej gęsie pióro w kałamarzu i mysz, napis: Piotra, na wstędze: Obsta. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.