[Telegram patriotyczny]. (nakł. Tow. Czytelni dla Kobiet w Poznaniu, 1939)
Telegram patriotyczny. Portret Tadeusza Kościuszki w ramce. Po bokach portretu herby Polski i Litwy. Nad portretem korona królewska. Portret na szarfie z napisem: Cel narodowy i dobroczynny. Pod spodem po lewej - pomnik Adama Mickiewicza w Poznaniu, po prawej w Warszawie; po środku - On kochał cały naród.