Nurty we współczesnej duchowości polskiej a formacja duchowa w instytutach świeckich / Marek Chmielewski. - Chmielewski, Marek (1959- ).
1. Uściślenie pojęć. 2. Tradycyjne nurty we współczesnej duchowości polskiej. - nurty kulturowo-społeczne. - nurty duchowo-religijne. 3. Posoborowe nurty we współczesnej duchowości polskiej. - nurty kulturowo-społeczne. - nurty duchowo-religijne. 4. Formacja w instytutach świeckich w kontekście nurtów we współczesnej duchowości polskiej. - główne założenia formacji w instytutach świeckich. - formacja instytutowa kandydatów o duchowości zrzeszeniowej. - formacja instytutowa kandydatów o duchowości "tradycyjnej".