Maria Grońska Ex Libris / Janusz Bersten Tłomakowski. - Tłomakowski, Janusz (1896-1980) (1972)
W prostokącie z kwiatkami w narożnikach wpisany owal w jego górnej części otwarta książka, w dolnej palący się kaganek z literami M - G po bokach, na marginesie data: 1972, pośrodku napis: Maria Grońska Ex Libris. Pod wyobrażeniem inicjały artysty czerwoną kredką.