[Ulotka. Incipit] Weisst du schon? Dass am 30. März die Truppen der Roten Armee die Stadt und Festung Danzig ... ([wydawca nieznany], 1945)
Ulotka informująca o zdobyciu przez Sowietów Gdańska, o zajęciu przez aliantów m.in. Frankfurtu nad Menem, a zarazem przepustka do poddania się wojskom radzieckim.