[18. 4. 12 Kneipaber Tor. Stand 10 Schritt vor der Kneipab'ber Brücke nebst Tor mit etwas linksseitiger Gebäude-Ansicht] - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia fragment ulicy Elbląskiej (Kneipab) tuż przed mostem z widokiem na zabudowania po lewej stronie, 18. 04. 1912 r.