Medal. Morski Instytut Rybacki 1921-1981 60 Lat w Służbie Rybołówstwa Morskiego. - Morski Instytut Rybacki ([Gdynia] : [Morski Instytut Rybacki], 1981)
Medal. Awers: Po środku budynku Instytutu, napis wzdłuż krawędzi: Morski Instytut Rybacki 18 Czerwca 1921-1981. Rewers: Na otwartej książce po jednej stronie są wymienione miejscowości: Hel/Kołobrzeg/Świnoujście/Szczecin/Gdynia, po drugiej stronie ryba-flądra, niżej napis: Morskie Laboratorium Rybackie/Stacja Morska, wzdłuż krawędzi napis: 60 Lat W Służbie Rybołówstwa Morskiego.
Tytuł według napisu na medalu.
Miejsce wydania na podstawie siedziby wydawcy.
Wydawca na podstawie napisu na medalu.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe