Kilka słów o miłości ojczyzny / przez Stanisława Pankowskiego. - Pankowski, Stanisław (s.n.]., 1848)
Fragment wykładu wygłoszonego przez ks. Pankowskiego dla wychowanków Seminarium Duchownego w Tarnowie 26 kwietnia 1848.