Poniatowsky's Denkmal : in Gerhards Garten / Henry Winkles. - Winkles, Henry (1800-ok. 1860) (Verlag v. G. Westermann, 1830)
Przedstawia pomnik Józefa Poniatowskiego w Lipsku. Monument otoczony grupką ludzi, wokół malownicze drzewa. W tle pawilon japoński.